Prezentare Școala 66
Școala Gimnazială Nr. 66 dispune de 19 săli de clasă, ce conțin dotări de ultimă generație, precum videoproiector, tablă magnetică, internet wireless, calculator și cameră web, iar elevii au dulăpioare personale aflate în fiecare clasă. De asemenea, deţine 6 laboratoare: Fonic, Chimie, Informatică, Fizică, Biologie (dotat cu tablă interactivă), Geografie (dotat cu tablă interactivă), un teren de sport modular, pavoazat cu suprafață sintetică, două săli de sport dotate cu materialele necesare, un cabinet medical și un cabinet stomatologic, ambele cu personal de specialitate (medic și asistent), și un cabinet psihologic.
În perioada 2018-2019 au fost modernizate șapte săli de clasă cu materiale de finisaj și dotări de mobilier, cinci dintre ele fiind dotate cu tablă interactivă și două grupuri sanitare destinate elevilor. Tot în această perioadă a fost recondiționată și terasa unității școlare.
Unitatea de învățământ dispune de sistem de supraveghere video, atât interior, cât și exterior, de sistem de sonorizare (cu muzică ambientală pe durata pauzelor), de sistem antiincendiu, antiefracție, existând patru iesiri de urgenţă. Paza școlii este asigurată de o firmă de pază cu program de 12 ore.
În unitatea de învățământ există materiale necesare combaterii îmbolnăvirii cu SARS-COV2.
Scurt Istoric
Școala Gimnazială Nr. 66 funcționează în clădirea actuală din septembrie 1974, moment de finalizare a lucrărilor construcției.
Înaintea acestei date a existat Școala Nr. 59, situată în cartierul Ostrov, peninsulă aflată pe lacul Fundeni. Şcoala actuală este plasată în partea de sud-est a Capitalei, pe strada Logofăt Dan, nr. 1, stradă care face legătura între Șos. Pantelimon și Șos. Vergului, ceea ce o încadrează în cartierul Pantelimon, aproape de ieșirea din București spre Lehliu, Drumul Național 3. Denumirile străzilor din zonă (Logofăt Dan, Marcu Armașu) au semnificații istorice.
Cartierul Pantelimon, unde se află Școala Gimnazială Nr. 66, este populat, instituţia fiind înconjurată de blocuri înalte, construite în ”epoca de aur”. Construcția este în formă de U, cu două etaje, așa cum erau construite toate școlile în acea vreme. Populația era până în anii 1990 preponderent muncitorească, în zonă aflându-se coloșii industriali: Granitul, Uzinele 23 August, Republica, Mașini Unelte. Aici existau familii cu mulţi copii.
Din aceste considerente, numărul elevilor școlii era de ordinul miilor. Existau clase paralele până la litera J (cam 10 clase pe nivel), fiecare cu 40-42 elevi, astfel că se învăța în trei schimburi, iar numărul cadrelor didactice trecea de 100. Cu timpul, numărul elevilor a scăzut, ajungând la trei clase pe nivel, fiecare cu 30 de elevi și, implicit, și numărul cadrelor didactice s-a redus, impunându-se restrângeri de activitate.
Străzile aferente Școlii Gimnaziale Nr. 66, care formează circumscripția școlară, sunt în număr de opt, aflate între Șos. Pantelimon, nr. 350-362 (până la Spitalul Sf. Pantelimon), Șos. Vergului, parcul Morarilor, Unitatea de pompieri. Activitățile cadrelor didactice și ale elevilor au fost diferite de-a lungul timpului: activități pionierești, colectări de sticle, borcane, maculatură, participări la concursuri și olimpiade, cu rezultate importante, dar și participări la festivaluri gen ”Cântarea României”.
În perioada 2008-2010 școala a fost reabilitată prin programul B.E.I. și până în prezent au fost făcute diferite modernizări.