PROIECTE ȘI PROGRAME

 

Natura sub lupă

Clasele primare ale Școlii Gimnaziale Nr. 66 au participat  în luna octombrie 2022, la derularea programului Natura sub lupă, implementat de Societatea Ornitologică Română, în parteneriat cu Asociația Parcul Natural Văcărești și cofinanțat de Primăria Sectorului 2.

Elevii s-au bucurat de tururi ghidate și de o prezentare a habitatului din Parcul Sticlăriei, au participat la un atelier de observat păsările, cu binoclu și lunetă, și au desfășurat activități de echipă despre migrația păsărilor.

19 zile de prevenire a abuzurilor și violențelor asupra copiilor și tinerilor

În perioada 10 octombrie- 20 noiembrie, 11 clase din școala noastră au participat în cadrul Campaniei 19 zile de prevenire a abuzurilor și violențelor asupra copiilor și tinerilor, inițiată de Federația Internațională a Comunităților Educative, în parteneriat cu Agenția Națională Antidrog.

În cadrul acestor clase s-au desfășurat activități în vederea schimbării comportamentului social prin implicarea în prevenirea diferitelor teme de abuz, precum:

 

    • Prevenirea agresiunii
    • Ziua Internațională a Compasiunii
    • Ziua Internațională a drepturilor Copiilor
    • Prevenirea malnutriției
    • Prevenirea pericolelor TIC
    • Prevenirea traficului de copii
    • Prevenirea dependenței și a abuzului de substanțe

Elevii au realizat proiecte, dezbateri, jocuri de rol, abordând toate temele menționate anterior. Aceștia au participat cu interes, dorind să se simtă în siguranță și să trăiască într-un mediu armonios și prietenos.

 Educație rutieră- educație pentru viață

     În perioada  mai-iunie 2022   s-a desfășurat proiectul Educație rutieră- educație pentru viață, la care a participat o echipă formată din 4 elevi:

 

    • Bucuroiu Erika Georgiana (clasa a IV-a B)
    • Filip Ianis (Clasa a VI-a C)
    • Călinescu Tudor ( Clasa a VI-a B)
    • Voicu Sebastian (Clasa VI-a D)

Elevii s-au pregătit cu interes pentru două probe susținute în cadrul concursului  din Parcul Motodrom, Sector 2.

Faza locală/ sector s-a desfășurat duminică, 29.05.2022, iar faza municipală, sâmbătă, 04.06.2022.

Elevii școlii noastre au participat la faza locală, după o intensă pregătire teoretică coordonată de director prof. Ratcu Daniela, coordonator proiecte și programe prof. Milea Georgiana- Mihaela, prof. Badea Anca, prof. Lukacs Alina, dar și pregătire practică, coordonată de prof. Popescu Sorin.

Elevii au susținut o probă teoretică ce a constat în 20 de întrebări de tip grilă, despre cunoașterea regulilor de circulație, iar probele practice au vizat parcurgerea unui traseu de îndemânare cu bicicleta în poligon.

La etapa locală, echipa noastră a obținut Premiul I, iar la etapa municipală, Premiul II. Elevii au fost premiați în parcul Motodrom , iar satisfacția acestora i-a îndemnat să-și dorească să participe și la o ediție următoare a acestui concurs.

Proiect Caritabil- Dăruiește o speranță de Crăciun

In luna decembrie Școala Gimnazială Nr. 66 a desfășurat Proiectul caritabil Dăruiește o speranță de Crăciun.

Peste 250 de suflete din Valea Plopului s-au bucurat de energia pozitiva a elevilor, părinților și profesorilor școlii noastre. Cu o dăruire, cu emoții și munca de echipă, toți s-au mobilizat pentru a ajuta.

Târgul caritabil a avut un real succes. Părinții au pregătit gustări dulci de care s-a bucurat întreaga comunitate (elevi, foști elevi, părinți, profesori), în timp ce clasele primare au oferit vizitatorilor un mini recital de colinde, în permanență cu gândurile îndreptate spre cei ce urmau să se bucure alături de noi, puțin mai târziu.

Într-o atmosferă de sărbătoare, bucuroși și voioși, ne-am distrat, am surprins emoții și în final, întreaga comunitate s-a mobilizat.

Darurile au ajuns într-un final către Asociația Pro Vita, având ca beneficiar atât copii, cât și adulți, aflați în nevoie.

Spre bucuria noastră, am reușit să strângem un camion de  donații reprezentând alimente neperisabile, hăinuțe, rechizite, jucării, produse de igienă personală, medicamente, lucruri atât de necesare și  esențiale comunității de la Valea Plopului.

Emoțiile și bucuria acestora au fost de nedescris, iar împlinirea noastră nemăsurabilă.

Am fost o echipă, un întreg mai bun, mai iubitor, mai dornic de a crea un drum cu cât mai multe astfel de evenimente.

Dăruiți, dăruiți liber, dăruiți cu iubire, căci ceea ce contează este energia din spatele fiecărui gest!!!

     Mulțumim tuturor celor implicați si vă asigurăm că efectul a fost pe măsură!

Concurs Național- Drepturile Copilului

Concursul Național- Drepturile Copilului s-a desfășurat în perioada 17 ianuarie- 6 februarie 2023, iar invitația s-a adresat tuturor elevilor și cadrelor didactice, având ca scop informarea copiilor în vederea conștientizării și responsabilității lor.

S-au organizat echipe de 2-3 elevi de la clasele a VIII-a B, a VII-a A, a VII-a C, a VI-a B, a VI-a A și a V-a B. Acestea au realizat diferite texte descriptive ale unor jocuri interactive, ajutându-se de artă grafică, desen, ilustrație, benzi desenate, ce au demonstrat viziunea elevilor asupra modului în care trebuie conceput un joc interactiv și utilizat la clasă ca elevii să înțeleagă drepturile și responsabilitățile lor.

Prin acest concurs, am descoperit că în școala noastră există talente ce merită a fi promovate.

Proiect școlar- Micul grădinar

În luna aprilie, conform devizei școlii noastre UNITATE PRIN DIVERSITATE, am desfășurat Proiectul Micul grădinar,  care a avut ca scop verificarea și consolidarea cunoștințelor copiilor cu privire la caracteristicile anotimpului primăvara, recunoașterea speciilor de plante și identificarea nevoilor lor.

Începând de la clasele pregătitoare, până la clasele a IV-a, elevii și-au demonstrat abilitățile de grădinărit și au plantat răsaduri în jardiniere, având ca scop înfrumusețarea aspectului exterior al școlii.

Cu toții ne-am bucurat de o atmosferă relaxantă, lucrând împreună pentru același obiectiv și bucurându-ne de rezultatul acestei frumoase activități.